Kennard Architects
kennard architects - MNissinen-53r.jpg

Artistic Direction

kennard architects - MNissinen-27.jpg
 

 
 

artistic direction

Boston, MA

The key notion was to create a circulation pattern that would allow access into and around the kitchen from both the dining and living areas while maintain proprietary space for the cook.  The entrance to the condominium was moved to a perpendicular wall, providing for a coat closet and better access to the stairs which lead to the garden level/bedroom suites below.  This also allowed for clear front to rear views throughout the entertaining first floor.

 
 

 

PUBLICATION
“Grand Jete”

Design New England Magazine 2013

FACT 271
In Japan, letting a sumo wrestler make your baby cry is considered good luck

FACT 32
Honey never spoils

 
 
 
 

 

“Everyone wants to watch and talk to Mikko (the homeowner) while he’s cooking, so the idea was to create a pattern that would facilitate a bar for people to hangout at” – Joseph Kennard

 

 
 

CUSTOM DETAILS

A substantial 10-foot-long island, inspired by a Japanese sushi bar, anchors the new kitchen and gives the homeowner ample surface to prep some serious slabs of raw tuna.

The various surfaces (brick, wood plank, drywall, tile, wallpaper) were unified via off-white coloration, allowing texture to create a subtle visual interest.

 
 
 

Image Gallery

Photography: Greg Premru